Geluk is deprimerend - boek

Nooit meer down!
Geluk is deprimerend

gids naar duurzaam geluk

In onze succescultuur is het streven naar geluk een gegeven geworden. Wie wil er nu niet ‘gewoon gelukkig’ zijn? Dagelijks worden we ondergedompeld in geluks-boodschappen. We verlangen naar een constant geluksgevoel. Toch heeft het streven naar geluk niet alleen maar mooie gevolgen. Het blijkt dat onze zoektocht naar geluk, succes, beter en mooier bij een steeds groter wordende groep mensen leidt tot een chronisch gevoel van ontevredenheid en zelfs depressie.

Veel mensen proberen met zelfhulpboeken, goeroes, cursussen, coaches, psychologen en uiteindelijk zelfs met psychiaters dat ‘ultieme’ in hun leven te krijgen. Zonder resultaat. Omdat we zoeken naar het verkeerde …

In Geluk is deprimerend help ik je aan de hand van 7 oefeningen om jezelf te bevrijden van neerslachtigheid en bied ik je een manier aan om levensgeluk te kunnen en te blijven ervaren.

Geluk is deprimerend richt zich grofweg op de antwoorden naar twee vraagstukken:

 • Hoe beweeg je van depressie naar levenslust?
 • Hoe kan een coachende aanpak van depressie non-therapeutische interventies creëren die effectiever zijn dan de bestaande therapieën?

Actie! €20,00 i.p.v. €24,95 + verzendkosten! Now also in English! For English order here.

Het nieuwe boek Geluk is deprimerend is vanaf nu verkrijgbaar. Bestel het direct via deze website en ontvang een gesigneerd exemplaar. Geluk is deprimerend is o.a. ook bij Bol.com of bij Bruna te bestellen.

Direct boek(en) bestellen

Als je alles hebt, maar geen gelukkig leven

Dit boek is geschreven voor mensen, die simpelweg gelukkig willen zijn én voor mensen voor wie geluk een utopie lijkt en somberheid een alledaagse staat is geworden. Ervaar je pessimistische en depressieve gevoelens? Of wil je iemand helpen die dit ervaart? In ‘Geluk is deprimerend’ vind je houvast, steun en richting.

Geluk is deprimerend geeft een holistische kijk op geluk én depressie. Het gaat in op uiteenlopende aspecten, zoals: de invloed van reclame en marketing op ons geluksdenken, de woorden die geluksvogels en pechvogels gebruiken, de medische benadering van depressie en een nieuwe kijk op hoe je levenslust kunt ervaren.

In Geluk is deprimerend krijg je antwoorden op vragen over geluk en depressie. Wat leert ons geluks-denken ons over het ontstaan van somberheid? Hoe kan geluk ons ongelukkig maken? Wat is depressie eigenlijk? Hoe ontstaat het? Hoe ziet de ‘binnenwereld’ eruit van een neerslachtig persoon? Want verrassend genoeg blijkt ‘geluk’ beter begrepen te kunnen worden vanuit het gezichtspunt van neerslachtigheid.

Inkijkexemplaar
Bekijk hier de eerste 14 pagina’s van het nieuwe boek Geluk is deprimerend. Een introductie tot gelukkig worden op een duurzame manier.
Download als pdf

Quote

Lucas Derks, PhD, sociaal psycholoog, auteur en ontwikkelaar van Mental Space Psychology: “Geluk is deprimerend begint luchtig en neemt je stap voor stap mee in hoe depressie ontstaat om je direct daarna te verlossen van de depressieve donkerte. Een boek vol met provocerende uitspraken en oefeningen die het licht in je doen aanwakkeren. Een knap staaltje van autonoom denken.”

Lees de gehele review hier

‘Happily depressed’

Lucas Derks, sociaal psycholoog, heeft voor zijn internationale filmproject ‘New therapies for depression’ o.a. Wassili Zafiris gefilmd naar aanleiding van de door hem ontwikkelde ‘levenslust’ methode zoals beschreven in het boek ‘Geluk is deprimerend’.


Drie delen: Geluk, Depressie, Levenslust

In negentien toegankelijke hoofdstukken verdeeld over drie delen wordt ontrafelt wat er allemaal speelt bij geluk en neerslachtigheid en wordt duidelijk welke dimensies een rol spelen in onze gevoelens van onvrede.

In het eerste deel Geluk leg ik uit hoe ons huidige manier van streven naar geluk is ontstaan en wat de negatieve gevolgen van deze (onbewuste) gelukszoektocht zijn. Je ontdekt dat we het verkeerde zoeken en dat ‘gewoon gelukkig willen zijn’ helemaal niet zo gewoon is als we denken. Je ontdekt wat ‘de taal’ van geluk is en hoe ons taalgebruik je gelukkig of ongelukkig kan maken. Je leert welke definitie van geluk jouw kansen op een gelukkig leven aanzienlijk vergroten.

“In Nederland geven een miljoen mensen aan depressieve gevoelens te hebben. Depressie, de griep van de 21e eeuw!”

In het tweede deel Depressie geef ik je een geheel nieuwe kijk op wat depressiviteit is, hoe het ontstaat en waarom zoveel mensen daar in vast kunnen zitten. Ik leg uit wat we weten over depressie en hoe onze manier van denken over depressiviteit beïnvloed is door de medische benadering van deze gevoelens. Ik leg de aannames die ten grondslag liggen aan onze huidige benadering van neerslachtigheid bloot en laat zien hoe inaccuraat en belemmerend deze zijn. Je zal ook leren hoe de wereld eruit ziet door de ogen van een neerslachtig persoon en waarom het zo belangrijk is om dat te weten. Er zal een wereld voor je open gaan, niet alleen over depressie maar ook over wat geluk nu werkelijk is.

GiD maakt depressie: Bespreekbaar, Begrijpbaar en Behandelbaar

In het laatste deel Levenslust neem ik je stap voor stap mee van ontevredenheid en neerslachtigheid naar levenslust. Aan de hand van 7 oefeningen leer ik je ervaren hoe je in de duisternis weer licht laat schijnen. Je leert de nieuwste verandertechnieken, gebaseerd op 10 jaar onderzoek, om stap voor stap jouw innerlijke wereld bloot te leggen en te veranderen.

Ik raad je wel aan om bij ernstige depressieve gevoelens je huisarts of een specialist te raadplegen.

Vijf vragen over Geluk is deprimerend

Wassili beantwoordt vijf vragen over het boek en de onderwerpen die erin besproken worden. Klik op de video om deze te bekijken.Geluk vinden en somberheid van je af schudden

Als je gelijk aan de slag wil om je ontevreden gevoelens te veranderen begin dan met de oefeningen in Levenslust:

 • Je zal ontdekken wat geluk werkelijk betekent en hoe jij weer geluk kunt hebben.
 • Je krijgt middelen aangeboden om een gelukkiger leven te leiden.
 • Je leert hoe je hoop op verandering opnieuw op kunt bouwen.
 • Je zal zien dat er lichtpuntjes te ontdekken zijn in de duisternis.
 • Je zult ervaren dat jouw eenzame gevoelens kunnen veranderen. Je krijgt het gevoel dat je wel een onderdeel bent van jouw familie, vrienden en zelfs het leven. Dat je erbij hoort!
 • Je leert hoe jij jezelf kunt omarmen zoals je bent zodat je je weer heel kunt voelen en weer gelukkig kunt zijn met jezelf.
 • Je hoeft je niet machteloos te voelen. Je zal leren hoe je de betekenis van tegenslag kunt veranderen zodat je het stuur van jouw leven weer in handen krijgt.
 • Je zal ervaren dat pech om te vormen is tot mazzel. Zodat je geluk weer begint te zien en mee kunt maken. Je kunt zelfs een mazzelmagneet worden.

En ook al lijkt het nu misschien nog heel ver weg: uiteindelijk leer je hoe je levenslust kunt ervaren.

Quote

“Toen ik drie jaar geleden van Humberto Tan een Platina plaat ontving voor mijn bijdrage aan de nummer één hit ‘Take Your Time Girl’ zat ik middenin een donkere periode. Al het succes en zelfs een vreugdedrankje met Goedele Liekens konden daar niks aan veranderen; Ik nam een taxi naar huis, smeet het platina monster in een hoek en ben voor lange tijd onder een zwarte deken blijven liggen…

‘Geluk is deprimerend’ is een openhartig, inspirerend en herkenbaar geschreven boek. Het maakt een zeer complexe thematiek begrijpelijk. Niet in de laatste plaats om je geduldige schrijfstijl en toegankelijke woordkeus maar ook om de vormgeving en scherpe quotes. Inhoudelijk slaan jouw ervaringen en bevindingen een geloofwaardige brug tussen wetenschap en praktijk.

Dit boek is een heldere aanvulling op mijn zoektocht naar zelfkennis. Concreet gaf je me acht tastbare inzichten. Daarnaast gaf je sturing en bevestiging bij een aantal persoonlijke twijfels en overpeinzingen. Jouw methode spreekt me aan. Hiervoor wil ik je bedanken.”

Patrick, muzikant

Voor wie is Geluk is deprimerend geschreven?

 • Neerslachtige en pessimistische personen.
 • Chronische doemdenkers.
 • Mensen die zich niet helemaal gelukkig voelen en ontevreden zijn, maar dat wel graag willen.
 • En iedereen die licht willen laten schijnen in de duisternis

Geluk is deprimerend is ook interessant voor:

 • Familieleden en naasten van neerslachtige personen. Je krijgt meer inzicht in de belevingswereld van je sombere geliefden en leert hoe je beter kunt reageren en steunen.
 • Coaches, psychologen en andere professionals. Je leert de nieuwste technieken om levenslust wakker te maken bij neerslachtige cliënten.
Geluk is deprimerend gaat over hoe je gelukkig kunt worden in je leven. Gelukkig op een duurzame manier.

Actie! €20,00 i.p.v. €24,95. Bestel nu en ontvang een gesigneerd exemplaar.

Het nieuwe boek Geluk is deprimerend is vanaf nu verkrijgbaar. Bestel het direct via deze website of bij Bol.com of bij Bruna.

Direct boek(en) bestellen

Op alle producten en diensten van Wassili Zafiris zijn algemene voorwaarden van toepassing. Klik hier.